آشنایی با واحد امور آموزشی
پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی
پژوهشکده پولی و بانکی، به عنوان نهاد پژوهشی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، با هدف تمرکز فعالیتهای تحقیقاتی پراکنده در حوزه پولی و بانکی، تاسیس شده و در گذر زمان، فعالیتهای خود را در قالب اجرای طرحهای پژوهشی کاربردی به سفارش سازمانهای اقتصادی کشور، مطالعات نظری و تجربی در حوزههای بانکداری، اقتصاد اسلامی، پولی و ارزی، انتشار گزارش، مقاله، مجله و کتاب بر اساس پژوهشهای انجام گرفته و همچنین برگزاری دورههای آموزشی، سمینار و همایشهای سالانه و موردی گسترش داده است.
پژوهشکده پولی و بانکی با هدف ارتقاء سطح علمی مدیران و کارشناسان نظام بانکی و سایر علاقهمندان به موضوعات حوزه بانکداری و علوم اقتصادی، برگزاری دورههای آموزشی را در دستور کار خود قرار داده است. بر این اساس با استعلام و نیازسنجی از سازمانهای مرتبط و همچنین به اقتضای شرایط و چالشهای شبکه بانکی، برنامه آموزشی سالانه تنظیم میشود. علاوه بر این در طول سال بر حسب ضرورت و با توجه به اعلام نیازی که از سوی نظام بانکی صورت میگیرد، کارگاهها و دورههای جدیدی در برنامه آموزشی آن سال گنجانده میشود.
دورههای آموزشی پژوهشکده پولی و بانکی را میتوان در شش حوزه اصلی ذیل دستهبندی کرد:
· مدیریت مالی و حسابداری
· فناوری اطلاعات در بانکداری
· مقررات مالی در بانکداری
· حقوق بانکی
· توسعه کسب و کار در صنعت بانکداری
· دانش تخصصی اقتصاد
برنامه آموزشی سالانه، معمولاً بیش از 50 عنوان کارگاه و دورهی آموزشی را شامل میشود که به مرور و با تفصیل (مدرس، شهریه، زمان و مکان) به اطلاع مخاطبان آنها میرسد. علاوه بر این بسیاری کارگاههای آموزشی دیگر به صورت خصوصی و به سفارش سازمانهای مختلف برنامهریزی شده و صرفا با حضور کارکنان سازمان سفارش دهنده در مکان و زمان مورد نظر آنها برگزار میشود.
واحد آموزش پژوهشکده پولی و بانکی هر ماه با ارسال نامه و پوستر کارگاههای آموزشی به مدیران آموزش شبکه بانکی و سازمانهای مرتبط، روسای دانشکدهها و انجمنهای دانشجویی و همچنین ارسال نامه الکترونیکی (Email) و پیامک (SMS) به اعضای بانک اطلاعاتی مخاطبان پژوهشکده، ایشان را از برنامههای آموزشی ماه آتی مطلع میکند. علاوه بر این علاقهمندان همواره میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از برنامههای قبلی، فعلی و آتی به وبسایت کارگاههای آموزشی مراجعه کرده و یا با شمارههای تماس واحد آموزش تماس حاصل فرمایند.
مخاطبان اصلی کارگاههای آموزشی را میتوان اولاً مدیران و کارشناسان نظام بانکی و سازمانهای فعال در زمینه اقتصاد، ثانیاً دانشجویان و پژوهشگران حوزه علوم اقتصادی، مدیریت، حسابداری و برخی رشتههای فنی دانست که البته پژوهشکده پولی و بانکی بهجز این عزیزان، پذیرای سایر علاقهمندان به موضوعات برنامههای آموزشی نیز خواهد بود.
مدیریت آموزش آمادگی دارد با انعقاد تفاهمنامه با سازمانها و ارائه خدمات مشاورهای، دورههای آموزشی متناسب با نیاز ایشان را ترتیب داده و در انتها نیز گواهینامه معتبر به شرکتکنندگان اهدا نماید.